Aanstaande oudercursus in samenwerking met Jong Florence

Samen goed voorbereid!
Zwanger zijn en een baby krijgen is een bijzondere ervaring voor beide ouders. Zeker bij het eerste kind  heb je vaak veel vragen. Hoe zal de bevalling gaan? Geven we borstvoeding? Wat hebben we nodig voor de baby? Tijdens de aanstaande oudercursus krijgen jullie alle informatie.
 
Inhoud van de cursus
De aanstaande oudercursus bereid jou en je partner voor op de bevalling en de eerste weken met je baby en is een combinatie van voorlichting en oefeningen ter voorbereiding op de bevalling en de eerste weken na de bevalling. 
Julie krijgen informatie over gezonde voeding (bij klachten) tijdens de zwangerschap, de bevalling, de kraamzorg, de uitzet, de voeding van de baby, het consultatiebureau, babymassage en allerlei onderwerpen die jullie zelf kunnen inbrengen. Heel handig om samen mee te maken. Ook ga je onder leiding van een zwangerschapsdocente bewegen en doe je ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Je partner leert hierbij hoe hij je tijdens de bevalling kan ondersteunen. Zo gaan jullie beiden goed voorbereid de bevalling tegemoet!
 
Voor wie
De aanstaande oudercursus is voor ouders, die in verwachting zijn van hun eerste baby en woonachtig zijn in Den Haag. Beide ouders zijn welkom tijdens de aanstaande oudercursus. Je kunt meedoen vanaf de  vijfde maand (22 weken) van de zwangerschap. 
 
Praktische informatie
  • De aanstaande oudercursus bestaat uit zeven bijeenkomsten vóór de bevalling en één bijeenkomst na de bevalling.
  • De bijeenkomsten duren twee uur.
  • De bijeenkomsten worden geleid door afwisselend: een zwangerschapsdocente, een kraamverzorgende, een diëtist en een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. 
  • Kosten € 45,- per stel. 
  • Je  zorgverzekering verstrekt mogelijk - afhankelijk van je polis - een tegemoetkoming in de kosten.
Prijswijzigingen voorbehouden. 
Aanmelden via deze link (http://jongflorence.nl/wcs/ogk/nl/4860/aanstaande-oudercursus.html) of via het contactformulier.

Deze cursus vindt plaats op:
  • Op 09-03-2014 om 19:40 uur